Er is geen magie bij betrokken als het gaat om media die alleen een magische aanraking geven.

Het is moeilijk om te stralen zonder enige vorm van schade te veroorzaken en toch een schoon oppervlak te bereiken. Met geduld, tijd en deze 5 essentiële principes, kun je succesvol zijn in het vernietigen van media met de minste hoeveelheid ongewenste resultaten:

1. Selecteer het juiste type media Er zijn verschillende soorten media beschikbaar. Sommige zijn goed voor bepaalde toepassingen en andere niet. Elke vorm van media heeft een andere hardheid en reageert daarom anders met metaal. Sommige media kunnen zo heet worden dat ze bij contact in metaal insluiten. Een goed voorbeeld is vergruisd glas. Gebroken glas is ongeveer de grootte van de korrel tafelzout, niet te verwarren met glazen kralen, die veel groter zijn. Gebroken glas en glasparels worden meestal gebruikt in totaal verschillende toepassingen.

2. Stralen PSI De meeste zandstralen schieten op ongeveer 125+ PSI. Dit zal metal vrij snel strippen. Het creëert ook warmte en is zeer agressief op het oppervlak van het metaal. Afhankelijk van de media kan het zelfs metaal verwijderen. Sommige toepassingen vragen echter om een ​​lagere PSI. Een comfortabele PSI voor het zandstralen van een carrosseriepaneel is 45-65 PSI. Dit kan verschillen, afhankelijk van het te stralen oppervlak.

3. Stralen Tipgrootte Veel zandblazers gebruiken een # 6 tot # 8 tip. Een goede vuistregel om te onthouden is dat hoe kleiner de tip is, hoe meer controle over media je hebt. Kleinere tips zorgen er ook voor dat minder media in één keer het metaal raken, waardoor minder druk ontstaat. (Het kiezen van het juiste mondstuk moet ook overeenkomen met een aantal factoren, waaronder de grootte van uw slang, de capaciteit van uw machine en de hoeveelheid beschikbare lucht in CFM)

4. Tijd Zoals hierboven vermeld, is tijd en geduld cruciaal om u te helpen de zandstralenresultaten te bereiken die u wilt met minimale schade. Het gebruik van een kleine tip en stralen met een gemiddelde PSI duurt meer dan een paar uur. Je kunt een grotere tip en een hogere PSI gebruiken, maar de kans is groot dat je niet blij zult zijn met het eindresultaat als je haast hebt om de klus te klaren.

5. Blastertechniek / ervaring Dit is bijna vanzelfsprekend. U wilt een blaster die ervaring heeft en toegewijd is aan het leveren van kwaliteit. Het wordt niet aanbevolen om alleen te schieten, tenzij u de juiste veiligheidsmaatregelen hebt genomen en uzelf hebt uitgerust met de kennis om uw werkzaamheden uit te voeren.

Het komt erop neer: media stralen met de juiste techniek vereist de juiste apparatuur, voldoende tijd en deskundige ervaring om de klus te klaren.

Categorieën: Reglement

0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *